Schoolmaatschappelijk werk

Elke ouder wenst zijn of haar kind een onvergetelijke tijd op school toe, het is immers een belangrijke en mooie tijd in het leven van een kind dat de basis legt voor de toekomst.  Het kan echter voorkomen dat er op sociaal en emotioneel vlak problemen ontstaan tijdens de schoolperiode of dat het leren toch niet zo gemakkelijk gaat als verwacht. Problemen kunnen zich op school of thuis ontwikkelen, maar ook kunnen ouders met verschillende vragen betreft de opvoeding zitten. Indien dit het geval is kan een schoolmaatschappelijk werk hulp bieden.

De schoolmaatschappelijk werker biedt hulp en ondersteuning om het zelfvertrouwen te vergroten, sociale vaardigheden te onderhouden en indien nodig te versterken, omgaan met angsten etc.

De schoolmaatschappelijk werker maakt het vragen om hulp laagdrempelig en hierdoor meer toegankelijk voor zowel ouders als leerlingen. Samen met de leerlingen, ouders en coördinator wordt een begeleidings-/ondersteuningsplan opgesteld om samen aan de hulpvraag te werken. Indien nodig heeft de schoolmaatschappelijk werker een professioneel netwerk om eventueel door te verwijzen.

Het vroegtijdig bieden van hulp en ondersteuning aan leerlingen kan een bijdrage leveren om nieuwe en/of complexere problemen op latere leeftijd te voorkomen.

Bent u opzoek naar een professionele en betrouwbare schoolmaatschappelijk werker of heeft u vragen? Neem dan gerust  contact op.